Отец Стелиян миропомаза Ненко и прочете молитва за здраве и изцеление. Снимки Авторът

Отец Стелиян миропомаза Ненко и прочете молитва за здраве и изцеление. Снимки Авторът

Нужни са 40 000 евро за животоспасяваща операция на 39-годишния Ненко Михов от бургаския квартал "Крайморие". Мъжът е с диагноза "Тумор на гръбнака". Преди година и половина му е направена операция в Университетската Многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И. Пирогов". Тя се оказва неуспешна. Туморът продължава да расте и в момента е достигнал размери от 15 см. Той притиска пикочния мехур и бъбреците и затруднява ежедневните дейности на Ненко. "Напоследък усещам, че все по-бавно започвам да върша различни неща и работя с болка", споделя мъжът. Той е потърсил възможност за втора операция в още две болници, но заради високия риск от интервенцията никой лекар не се е наел да го оперира.

"Преди няколко години ме оперираха за първи път от херния. Тогава никой не забеляза, че имам друг проблем. При втората операция на херния обаче лекарите видяха туморното образувание", споделя мжът. Туморът е на костта на опашката и засяга нерв. Опасенията на лекарите са, че може да слезе надолу и да доведе до парализа на крайниците.

Лекари в болница в Чорлу, Турция, му дават надежда, че могат да го излекуват чрез сложна операция. "Шансовете ми за живот са 50%, но операцията е скъпоструваща - 40 000 евро", допълва Ненко Михов, който е баща на две деца.

Кампанията за набирането на средства за лечението в Турция започва в навечерието на Възкресение Христово. В храм "Свети Пимен Зографски" в Крайморие има поставена кутия за дарения на средства. Там събират финансова помощ за Ненко от Великден. Протойерей д-р Стелиян Кунев прочете молитва за здраве и изцеление на Ненко. Мъжът не се е отчаял и не губи надежда, че ще успее да се пребори с болестта. До този момент са събрани над 8 000 лева. Колкото по-бързо се събере цялата сума, толкова по-бързо ще бъде извършена и операцията.

Кутия за събиране на средства ще бъдат поставени в магазина срещу Славейковото пазарче в Бургас и в магазина до блок 145 в бургаския комплекс "П. Р. Славейков".

Всеки, който може и има желание да дари средства може да го направи и по банков път: IBAN: BG50STSA93000029832122

Галерия