Така изглежда картата на страната за днешния вторник. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния вторник. Графика НИХМ

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500 метра от сняг. През деня валежите ще намалеят като обхват и интензивност, а и облачността над много райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се задържи студено за април с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски; максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 9°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

Над планините ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превалява сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, през деня с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.