Максималните температури по Черноморието ще са между 4 и 7 градуса

Максималните температури по Черноморието ще са между 4 и 7 градуса

Днес времето ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Временни разкъсвания на облачността ще има над югозападната половина на страната. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо.
До обяд в повечето райони ще е почти тихо, а след пладне - със слаб, в Източна България умерен изток-североизточен вятър ще започва да нахлува студен въздух.
Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Максималните температури в Северна България и по високите полета на Западна България ще са между 1 и 6 градуса, в Южна България - между 6 и 11 градуса.
Привечер и през нощта срещу вторник в Северозападна България ще завали сняг, прогнозират синоптиците от НИМХ.
Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е около 6 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала и вечерта ще се усилва до 3 бала.
По планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.