Компетентните органи ще следят за нарушаване на заповедта на областния управител. Снимка Архив Черноморие-бг

Компетентните органи ще следят за нарушаване на заповедта на областния управител. Снимка Архив Черноморие-бг

Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова издаде заповед, с която се забранява извършването на действия, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна ивица. Повод за разпоредителните действия са постъпилите в Областна администрация Бургас сигнали от граждани за извършване на незаконосъобразни действия, а именно изграждане на пясъчни диги с тежка техника върху крайбрежната ивица в териториалния обхват на Южното Черноморско крайбрежие.

Възлага се на РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция "Черноморски район" и Областна дирекция на МВР - Бургас да извършват проверки и да осъществяват контрол за недопускане на дейности, нарушаващи целостта на плажните ивици.

В случай че се констатира нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за опазване на околната среда нарушителите ще бъдат санкционирани.

За информация на заинтересованите лица заповедта е публикувана на интернет страницата на Областна администрация Бургас, а контролът по изпълнението й ще се осъществява лично от областния управител.