Екипи от ОД на МВР извършили първоначален оглед на мястото на инцидента. Снимка Архив Черноморие-бг

Екипи от ОД на МВР извършили първоначален оглед на мястото на инцидента. Снимка Архив Черноморие-бг

Образуваха досъдебно производство, заради смърт в бургаския затвор, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Около 11.00 часа днес в ОД на МВР е получено съобщение за инцидент в корпуса на бургаския затвор. Двама лишени от свобода, на 30 и 66 години, изтърпяващи наказанието си за извършени кражби, се спречкали. Те били разтървани от дежурните надзиратели. По-възрастният паднал на земята и дошлия на място медик констатирал липсата на жизнени показатели.

Своевременно е сформиран екип от служители от отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване" при ОД на МВР, които извършили първоначален оглед. Видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж не са забелязани. Трупът му е откаран за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" на бургаската болница.

Към момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които по безспорен начин да определят причината за загубата на жизнени показатели у 66-годишния лишен от свобода.