Терените се намират на няколко места в град. Снимки Община Бургас

Терените се намират на няколко места в град. Снимки Община Бургас

Община Бургас провежда анкета с бургазлии за изграждане на пет нови паркинга. От администрацията са предложили пет терена, върху които в близко бъдеще да се реализират етажни паркинги.

Първият се намира в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси - "Възраждане", по улица "Македония". В един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 автомобила. Общинските експерти вече изготвиха визуализация с обемно решение спрямо размерите на терена, която показва как би изглеждал един етажен паркинг на това място.

Вторият е в Централна градска част, при улиците "Самуил" - "Фотев" - "Шейново". Теренът не е голям, но там може да се изгради двуетажен паркинг за 60 автомобила.

Третият терен е в комплекс "Братя Миладинови", на булевард "Демокрация" - неизползваема от години площадка пред сграда на Медицинския колеж. Там може да се построи пететажен паркинг за 220 автомобила.

Четвъртият терен е в комплекс "Лазур", северно от "Пиргос". Там може да се направи 5-6 етажен паркинг с 250 места.

Петият подходящ терен е в комплекс "Зорница", точно до подлеза на улица "Янко Андонов". Там може да се изгради 5-6 етажен паркинг за 400 автомобила, който да се ползва и от жители на съседния комплекс "Изгрев", разположен от другата страна на пътя.

Анкетата може да бъде свалена от тук.

Галерия