Новият автобус вече ще се ползва за нуждите на училището в Царево. Снимки Община Царево

Новият автобус вече ще се ползва за нуждите на училището в Царево. Снимки Община Царево

Община Царево получи нов училищен автобус, който е предоставен от Министерството на образованието и науката. Автобусът беше осветен от отец Стоян от храм "Свети цар Борис I" на специална церемония, на която присъстваха Таня Янчева - председател на Общински съвет - Царево, кметът на община Царево Георги Лапчев, заместник-кметовете на общината - Георги Стоянов и Марин Киров, Мария Конярова - секретар на Община Царево, Даниела Фелонова - директор на СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Царево, представители на общинска администрация, учители и ученици.

Приветствие към всички отправиха кметът на общината Георги Лапчев и Даниела Фелонова, които пожелаха безопасност и сигурност за децата на пътя. Градоначалникът официално предаде ключа на директора, след което преряза и трикольорната лента.

След дългогодишни опити за предоставяне на нов автоб,с тъй като стария е амортизиран, най-накрая Община Царево се сдоби с такъв. В края на септември 2021 г. между Министерство на образованието и науката и Община Царево бе сключен договор за предоставянето на нов училищен автобус, а в началото на октомври бе предадено самото превозно средство. Той с капацитет от 35 плюс 1 места, марка "Акиа" и с него ще пътуват ученици от малките населени места в общината, които учат в СУ "Никола Йонков Вапцаров" - Царево.

Галерия