От Общината призовават гражданите били в чужбина да спазват 14-дневна каратнита. Снимка Архив Черноморие-бг

От Общината призовават гражданите били в чужбина да спазват 14-дневна каратнита. Снимка Архив Черноморие-бг

Община Несебър спира достъпа на външни лица до сградини на администрацията, съобщиха от пресцентъра. Ограниченията се налагат във връзка предприетите мерки срещу разпространение на корона вируса и въведеното извънредно положение в страната на 13-ти март. Документооборотът ще става чрез гишетата на центровете за административно обслужване, включително в офиса на "Организация на паркирането, репатриране и пропускателен режим", находящ се в Несебър на улица "Струма" № 6.

За да не се допуска струпване на хора в офисите на общинската администрация гражданите се приканват  да ползват алтернативните начини за административно обслужване:

- проверка на дължимите местни данъци и други задължения към Община Несебър и тяхното заплащане може да се извърши през интернет страницата на общината – раздел е-услугиhttp://www.nessebarinfo.com/eservices.html, като се избере един от начините:

а/ с ЕГН и вх. номерот декларация или заявление по МДТ;

б/ с ПИК код на Националната агенция по приходите;

в/ с квалифициран електронен подпис.

Местни данъци се заплащат много бързо и лесно:

-  чрез сайта и-пей: необходима е еднократна регистрация, като  се следват всички указателни стъпки в него. Собственикът на регистрацията я има винаги. И-пей има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем и от чуждестранни граждани.

- в касите на изипей:  Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.

Заявление за всички административни услуги може да се  намери на интернет страницата на Община Несебър – раздел бланки и декларации или раздел административни услуги по отделиhttp://www.nessebarinfo.com/documents.html

Заявления за услугите на общината и необходимите документи към тях /надлежно попълнени, с подпис и печат/ може да се подават по един от начините:

- чрезлицензиранпощенскикуриер;

- изпратенипоелектроннапощасканиранидокументи  на [email protected]или e-mail на съответнияотдел;

- катоелектронниуслугичрезинтернетстраницата на общинатаhttps://nesebar.imeon.bg/WebUslugi/WebSiteApp/frmEUslugi.aspx - подписани с квалифициранелектроненподпис.

Община Несебър съобщава, че ползването на сградите и помещенията  на пенсионерските клубове  на територията ѝ се спира, съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването.

От Ощината апелират всички граждани, завърнали се от чужбина от страни с регистрирани случаи на COVID-19 да спазват доброволно четиринадесетдневна карантина.