Община Поморие няма да участва в конкурса. Снимка Архив

Община Поморие няма да участва в конкурса. Снимка Архив

Община Поморие жали решение на Министерството на туризма, касаещо конкурса за отдаване под наем на плаж "Поморие - изток". От Общината подадоха документи да участие в процедурата за отдаване на плажа. От Министерството обаче са решили друго за явяването на Общината на конкурса, който ще се проведе на 8-ми октомври.

От администрацията са подали жалба срещу Комисията за защита на конкуренцията, Министерски съвет и Министерството на туризма. Аргументите, с които Община Поморие обжалва Решението, са обусловени от правния интерес за: защита на общинската собственост, защита на обществения интерес, свързан с осигуряване на прозрачна  и равнопоставена процедура, която да осигури високо ниво на конкуренция и съответно адекватен приход в общинския бюджет, защита и задоволяване на местните потребности на населението посредством избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа.

Община Поморие счита, че следва да се съблюдава и защитава интереса, свързан с опазване на защитени обекти, каквито са пясъчните дюни и които в конкретния случай са в обем от 11 804 кв.м.