Силва Крикорян наследява на поста доскорошния секретар Нора Момчева. Снимка Община Варна

Силва Крикорян наследява на поста доскорошния секретар Нора Момчева. Снимка Община Варна

Силва Крикорян е новият секретар на Община Варна. Тя става част от екипа на кмета на морската община Благомир Коцев на мястото на досегашния секретар Нора Момчева, която остава на работа в общинската администрация на друга позиция.

От края на 2008 г. досега Силва Крикорян е директор на Регионална дирекция - Варна на Агенцията по вписванията, а преди това – длъжностно лице по регистрация в Търговския регистър на същата агенция.

Силва Крикорян е работила още като дознател в Икономическа полиция и във Второ РПУ към Областна дирекция на МВР – Варна, където е водила досъдебни производства.

Новият секретар на Община Варна е с юридическо образование. През 2002 г. се дипломира в специалност "Право" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Получава и магистърска степен по специалност "Психологично консултиране", както и следдипломна квалификация в същата област от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър".

Ръководила е проекта за надграждане на регистър "БУЛСТАТ", с който се въвежда електронното подаване на заявления и обработване на данни в регистъра на национално ниво.

Силва Крикорян владее английски език. Омъжена е, с две деца.