Решението беше взето на заседание на Комисията по спорт в ОбС. Снимка Община Варна

Решението беше взето на заседание на Комисията по спорт в ОбС. Снимка Община Варна

Община Варна да продължи да подпомага СУ "Георги Бенковски", като отново поеме разходите за наем на зала за спортна гимнастика. Това гласуваха на заседание днес членовете на Комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет във Варна.

Спортното училище не разполага с подходяща сграда за провеждане на учебно-тренировъчен процес на учениците, занимаващи се със спортна гимнастика от мъжкия профил, и вече няколко години ползва зала под наем. Собственикът й е изразил готовност за подновяване на договора, изтекъл в края на миналата година, за срок от две години, но с увеличен месечен наем заради инфлационния индекс в размер на 3 950 лева без ДДС.

В рамките на заседанието бе изтъкнато, че ползващият съоръжението ГСК "Интерком груп – Черноморски юнак" е водещ в страната за подготовка на елитни състезатели, допринесли за авторитета на Варна и България на европейски, световни първенства и олимпийски игри. Затова съветниците дадоха съгласието си за отпускане на финансови средства на СУ "Георги Бенковски" за наем на залата на обща стойност 113 760 лева. Въпросът ще бъде разгледан и от бюджетната комисия, а окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

На днешното си заседание членовете на комисията подкрепиха и предложение на групата на ПП "Възраждане" за организиране на фестивал по бойни спортове във Варна. Идеята е първоначално представители на варненските клубове по бойни спортове да демонстрират своите умения с перспектива събитието да привлече спортисти от страната и чужбина.