Стоян Василев е съветник от партия МИР. Снимка Личен архив

Стоян Василев е съветник от партия МИР. Снимка Личен архив

Общинският съветник и местен бизнесмен Стоян Василев ще се кандидатира за кмет на община Приморско. "Това мое решение е резултат на разговори относно настоящото положение и пропуснатите възможности за нашата община за нашите градове, за нашите села. По време на кампанията ще ви запозная подробно с моят екип, идеите които сме обсъждали и са заложени в нашата програма за развитието на община Приморско", обяви Василев във видео обръщение към своите съграждани.  

Сред основните му приоритети ще е реалното разширение и модернизация на съществуващото пристанище в Приморско.  

"Няма как да очакваш гости, ако нямаш врата", казва Василев и посочва, че ще работи за инвестиране в изоставащата техническа и туристическа инфраструктури.  

Сред целите, които Стоян Василев си поставя са реконструкция на Общинския медицински център и програма за привличане на специалисти, които да работят целогодишно; оптимизиране на процеса на почистване и поддръжка на зелените площи; реално въвеждане на разделното сметосъбиране; инвестиции в местни кадри; цялостна промяна в туристическата реклама на Приморско и други.  

Стоян Василев е общински съветник от партия "МИР". Завършил е специалност "Туризъм". Развива успешни бизнеси в сферата на ресторантьорството и хотелиерството, както и в сферата на жилищното строителство. Женен, с две деца.