Занятията ще се бъдат онлайн до 29-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

Занятията ще се бъдат онлайн до 29-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

Преустановяване на присъствените учебни занятия и изпити със студентите от всички специалности, редовна и задочна форма на обучение, включително и с обучаваните в курсовете за следдипломна квалификация, разпореди със заповед ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас проф. д-р Магдалена Миткова. Заповедта е в сила от днес, 13 март, до 29 март 2020 г.  Обучението ще продължи, но дистанционно – чрез платформата "Блекборд", електронните пощи и др. За месец май се отлагат и практическите занятия като ръководителите на основните учебни звена в спешен порядък трябва да направят реорганизация на графиците, а освободеното от практиката време бъде запълнено с теоретична подготовка.

Забраняват се и всички масови и спортни мероприятия, провеждани в Университета, катедрените и факултетни съвети, а неотложните решения ще се гласуват електронно, се казва още в заповедта.

Кандидат-студентската кампания на университета ще стартира онлайн. По електронен път ще се приемат заявките за явяване на предварителни изпити, а самите изпити, насрочени за 11-ти и 12-ти април се отлагат съответно за 25-ти и 26-ти април, освен ако не се наложи друго.

Кандидат-студентите и студентите на университета ще бъдат своевременно информирани за всички промени в учебния процес своевременно и на страницата на учебното заведение www.btu.bg.