Обучението от дистанция продължава до 12-ти април. Снимка Архив Черноморие-бг

Обучението от дистанция продължава до 12-ти април. Снимка Архив Черноморие-бг

Дистанционното обучение на студентите от всички от всички специалности, редовна и задочна форма на обучение, включително и с обучаваните в курсовете за следдипломна квалификация, остава актуално до 12-ти април със заповед на ректора на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас проф. д-р Магдалена Миткова. Заповедта е в сила от днес, 27-ми март и е във връзка с удължените мерки до тази дата от здравния министър Кирил Ананиев.

Остава в сила забраната за провеждането на присъствени изпити, в т.ч. и предварителни, спрян е и приемът на документи за явяване на предварителни изпити по различните специалности.

Преподавателите в университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, които имат занятия по график, ще преподават дистанционно, а останалите ще ползват платен отпуск. Служителите от администрацията на университета ще работят с намалено работно време и състав по време на извънредното положение.

До 29-ти март 2020 г.  обучението ще продължи, но дистанционно – чрез платформата "Блекборд", електронните пощи и др. За месец май се отлагат и практическите занятия като ръководителите на основните учебни звена в спешен порядък трябва да направят реорганизация на графиците, а освободеното от практиката време бъде запълнено с теоретична подготовка.

Кандидат-студентите и студентите на университета ще бъдат своевременно информирани за всички промени в учебния процес своевременно и на страницата на учебното заведение www.btu.bg.