Седмокласниците се явиха на изпитите при спазване на мерките за сигурност. Снимка Архив Черноморие-бг

Седмокласниците се явиха на изпитите при спазване на мерките за сигурност. Снимка Архив Черноморие-бг

Обявиха резултатите от първото класиране след VII клас в учебните заведения в област Бургас. Най-ниският бал за прием е 30 точки, а максималният е - 500. И тази година най-висока е летвата в ППМГ "Акад. Никола Обрешков", където приемат ученици с бал от 435.250 до 500.000 точки. Сред желаните гимназии от седмокласниците са и НЕГ "Гьоте", ПГКПИ, АЕГ "Гео Милев", Търговската гимназия, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", ПГМЕЕ, СУ "Св. Св.Кирил и Методий", ПГЕЕ "Константин Фотинов".

Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране става до 16-ти юли, съобщават от Регионалното управление на образованието в Бургас. До 20-ти юли трябва да са обявени списъците с приетите ученици на втори етап на класиране.

Тази година, заради извънредното положение във връзка с пандемията от корона вирус, учениците завършиха годината с дистанционна форма на обучение. Седмокласниците влязова отново в класните стаи след три месеца отсъствие, за да положат изпитите по български език и литература и по математика при спазване на противоепидемичните мерки.