На изложбата ще бъде представена и породата българско овчарско куче

На изложбата ще бъде представена и породата българско овчарско куче

Обзор ще бъде домакин на първа международна киноложка изложба "Короната на морето". Тя ще се проведе на 25-ти юни в рамките на празника на града "Еньовден в Обзор". Изложбата ще предостави изключителна възможност за професионалисти, ентусиасти и любители на кучета да се срещнат и да споделят своята страст към четириногите ни приятели. Тя има и състезателен характер.

Главен съдия ще бъде  Фатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на най-голямата международна киноложка федерация FCI. Негови помощници от българска страна ще са съдиите Христо Кънев, председател на Киноложки съюз България, и Антоан Хлебаров, инструктор по хендлинг (изложбено представяне на кучета).

Г-н Чокчан е специалист по породата турски кангал, а също и по овчарски и пастирски кучета, молоси, териери и декоративни породи. Христо Кънев е доктор по ветеринарна медицина, действащ лекар и преподавател. Той е и и председател на клуб "Български барак", като от десетилетия работи за признаване на тази порода от Международната федерация по кинология.

Неговият колега Антоан Хлебаров води курсовете за млад водач на куче в Двореца на децата вече 20 години и провежда международни обучения по хендлинг.

Очаква се на "Короната на морето" да бъдат представени както малки кученца от 3 до 6 месеца в клас "Бебе", така и четириноги в клас "Ветерани". Най-голямата конкуренция обаче се предвижда в останалите класове за любимци над 15 месеца, в които ще  бъдат представени кучета от най-различни породи, някои от които вече са участвали и са завоювали победи на различни международни киноложки изложби.

Зрителите ще могат да видят и представители на националните ни породи българско овчарско куче, барак и българско гонче.

В прикачените файлове са снимките на главният съдия - Фатих Чокчан, куче от порода българско овчарско куче и барак.

Галерия