За период от 10 дни офисите на дружеството ще работят само с ограничени функции. Снимка Архив Черноморие-бг

За период от 10 дни офисите на дружеството ще работят само с ограничени функции. Снимка Архив Черноморие-бг

Офисите на EVN няма да обработват документи, плащането на ток само по банков път. Причината е -  техническо обновяване и подобряване на системата за обработка на данни. Това ще стане в периода от 18:00 ч. на 14-ти юни до 24-ти юни 2024  г., съобщиха от "EVN България". В посочения период заплащания на фактури за консумирана енергия ще са възможни само по банков път. Сроковете за плащане, които са засегнати, са предварително адаптирани, за да има достатъчно време за плащане след приключване на техническите дейности.

"В телефонния център клиентите ще могат да получат само ограничена консултация и информация. Дейността на EVN офисите, включително Бизнес центровете, в посочения период също ще бъде с ограничени функции като ще са възможни само общи консултации и получаване на документи. Приемът на документи в офисите в тези дни няма да е възможен. В тази връзка съветваме клиентите да планират своите посещения в офиси така, че да не съвпаднат с упоменатия срок", се казва в прессъобщението на дружеството, разпространено до медиите.

Обновяването на билинг системата в "EVN България" ще позволи по-бърза обработка и обмен на информация и данни, което е част от развитието на дейностите за свободния пазар на електроенергия.