Тодор Стамболиев поздрави новите съдебни заседатели

Тодор Стамболиев поздрави новите съдебни заседатели

"Днес, Вие положихте клетва да изпълнявате задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдете безпристрастни, обективни и справедливи и аз имам една молба към Вас. Моля Ви, не я забравяйте!", така се обърна общественикът посредник на Бургас Тодор Стамболиев към новите съдебни заседатели, които положиха днес клетва на тържествената церемония.

"Това без съмнение ще е един от запомнящите се дни във вашият живот. Да бъдеш съдебен заседател е една изключително достойна и отговорна гражданска позиция, проява на граждански дълг, защото Вие сте представителите на гражданското общество в дейността на държавната власт.

Бъдете отговорни, почтени и справедливи! Не забравяйте важността на решенията Ви за човешките съдби, на които ще станете свидетели в съдебна зала. Ще преболедувате лично всяко едно решение и присъда на съда и то трябва да бъде на висотата и отговорността на позицията Ви.

Вярвам, че сред съдиите ще намерите свои съмишленици за доброто и справедливото при прилагането на закона. Следвайте тези принципи и норми на поведение, защото, както е казал много назад във времето древногръцкия философ Епикур: "Най –големият плод на справедливостта е спокойствието!", пожела още в обръщението си към заседателите омбудсманът на Бургас.