DSC_9574

DSC_9574

Опашка в Бургас за неиздадена книга

приятели и ги направи съмишленици на своята мечта - "Вземи книга - стани съиздател". Пространството пред Регионална библиотека "Пейо Яворов" на улица "Алеко Богороди" №21 бе мястото, което авторката на "Притча за момичето с къдриците" избра, за да реализира своята идея. За броени минути на улицата се образува опашка от желаещи да подкрепят начинанието. Всеки дошъл получи цветно късметче с думи от миниатюрите, които ще влязат във втората книга на Деси. Освен тях, те отнесоха със себе си и първата й книга с проза и проза в стих. Приятелите й я подкрепиха морално и финансово, за да види бял свят новата й творба. DSC_9590DSC_9632DSC_9650DSC_9654DSC_9666

Втората книга на Десислава Георгиева ще съдържа миниатюри, провокирани от магията на Истанбул. Две трети от тях са писани в мегаполиса. Книгата ще бъде двуезична - на български и на турски език. В нея ще бъдат включени и снимки на фотографа от Турция - Недрет Бензет.

С "Вземи книга - стани съиздател" Десислава Георгиева направи първата крачка към реализацията на мечтата си. Част от средствата за издаването на книгата вече са събрани.

Всеки, който желае може да подкрепи начинанието, зад което застана и Регионална библиотека "Пейо Яворов".