Нона Кръстникова изпълнява една от главните роли в операта

Нона Кръстникова изпълнява една от главните роли в операта

Операта "Палячи" отново на сцената на Държавна опера - Бургас. Публиката ще види в ролите солистите - Нона Кръстникова, Даниел Дамянов, Александър Крунев, Йордан Христозов и Яни Николов. Представлението е на 11-ти февруари от 19.00 часа. Режисурата на сложния драматичен спектакъл, характерен с дълбок психологизъм при изграждането на образите, в които са вплетени фаталистични елементи, е проф. Павел Герджиков.

Цялостната мрачна атмосфера и внушения, пресъздадени от солистите и наситени с трагизъм и обреченост, се допълват от интерпретацията на красивите музикални теми на Леонкавало, в изпълнение на оркестъра на Държавна опера - Бургас, под диригентската палка на маестро Цанислав Петков. Диригент на артистичния състав на хора към Бургаската опера е Невена Михайлова. Художник на постановката - Иван Попов, помощник-режисьор - Лина Пеева, концертмайстор - Йордан Ковачев.

Операта "Палячи" е по музика и либрето - Руджеро Леонкавало. Действащи лица: Канио, собственик на трупа пътуващи артисти (Палячо), Неда, негова жена (Коломбина), Тонио, артист от трупата (Тадео), Бепо, артист от трупата (Арлекин), Силвио, млад селянин , Селянин - бас.

Действието се развива в село Монталто в Калабрия (Италия) през август 1865 г.

Галерия