Асен Бонджев и този път се изяви като лице на протеста. Снимки Черноморие-бг

Асен Бонджев и този път се изяви като лице на протеста. Снимки Черноморие-бг

Асен Бонджев - организатор на протестите в Бургас срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, яхна и недоволството срещу задължителното носене на маски в училище. На обявения днес в морския град протест на родители срещу носенето на маски от страна на децата им в училище се появиха и тези бургазлии, които са срещу управлението. Те се събраха пред сградата на Регионалното управление на образованието в Бургас. И докато двама техни представители се качиха в сградата, за да изкажат исканията си, отпред се събираше подписка с три основни точки - не на въвеждането на маските и изолаторите в училище, не на задължителното ваксиране срещу корона вирусни инфекции и не на принудителното тестване на карантинирани на здрави или безсимптомни контактин лица.

Организаторите на протеста в социалните мрежи - Иван Тодоров и групата "Информирани родители", бяха обявили предварително, че искат мерките да бъдат препоръчителни, а не задължителни и родителите, и деца, сами да решават дали да носят маски или не.

Предварително обявеният акцент на протеста днес - срещу задължителното носене на маски в училище, обаче бе изместен. А несъгласните с политическото управление, сред които и Асен Бонджев, който се подкрепя от Средна европейска класа и Организация за защита на българските граждани (ОЗБГ) не пропуснаха да заяват позицията си и този път.

Галерия