В турнира участват школи с деца, родени през 2007 година

В турнира участват школи с деца, родени през 2007 година

Осем отбора ще мерят сили на футболния турнир "Флагман къп 2018", който започва днес в Созопол. Той се провежда със съдействието на Община Созопол и е под патронажа на кмета на морската община Панайот Рейзи. Първите футболни срещи са с начален час 17.00 часа.

На централния футболен терен на стадион "Арена Созопол" сили ще премерят футболни школи с деца, родени през 2007 година на ДФК "Звездичка 1" - Бургас, ФК "Нефтохимик" - Бургас, ДФК "Лъвчетата" - София, ОФК "Академик" - Свищов, ФК "Черноморец" - Бургас, ФК "Добруджа" - Добрич, ДФК "Звездичка 2" - Бургас и домакините от ФК "Созопол".

Отборите ще бъдат разделени в две групи  и ще играят във формат "Футбол 9", като всеки от тимовете ще изиграе по 5 мача в рамките на турнира.

Финалът ще се играе на 9-и юни от 13.30 часа, след което е официалното награждаване на отборите.

Футболният турнир привлече интереса на отбори от цялата страна още миналата година с първото си издание. Тазгодишното издание на "Флагман къп 2018" обещава много футболни емоции и оспорвани срещи. Организаторите на турнира канят приятелите на футбола, жителите и гостите на Созопол да подкрепят малките футболисти - бъдещите звезди на родния футбол.