От другата седмица в Бургас ще има още два безплатни паркинга. Снимки Община Бургас

От другата седмица в Бургас ще има още два безплатни паркинга. Снимки Община Бургас

Още два нови паркинга с общо 80 места ще изгради Община Бургас - в комплексите "Лазур" и "Изгрев". Те ще могат да бъдат използвани от началото на следващата седмица, когато се довършат някои дребни детайли и се положи маркировката. По-големият паркинг се намира в комплекс "Лазур", между блокове 68, 69 и 159, в непосредствена близост до Пето РУ на МВР. Той разполага с 50 места за автомобили, чисто ново асфалтово покритие и ново енергоспестяващо осветление. Тротоарите и бордюрите също са нови и ще улеснят значително преминаването на пешеходците. 

Вторият нов паркинг може да поеме около 30 автомобила и се намира до блок 97 в комплекс "Изгрев", зад РУМ "Велека". За по-лесно обслужване и по-голяма сигурност в тъмната част на денонощието, Общината издигна при него няколко нови стълба за улично осветление.

Заедно с откритите през месец март в комплекс "Меден рудник", новопостроените паркинги за 2019 г. стават вече четири, а Община Бургас идентифицира възможни места за строителството на следващите.

Галерия