20110722110402-

20110722110402-

Още 918 свободни места за осмокласници и 29 за седмокласници във Варна

обаче, незаетите бройки са цели 918 за дневна, задочна и вечерна форма на обучение, сочат данните от Регионалния инспекторат по образование в града. 

Най-голям е броят на незаетите места след 7-ми клас в Професионалната техническа гимназия - 11. Шест са свободните места във Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец", 9 в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване и 3 в Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии.

Най-голям е броят на свободните места след 8-ми клас за дневна форма на обучение в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване - 42. В Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии незаетите места са 34, а в Професионална гимназия по строителство 40. 

Свободни места са обявили още Варненска морска гимназия, Варненска търговска гимназия, ПГЕ, ПГИ "Иван Богоров", ПГТМ, ПГАС, Професионална гимназия по туризъм, ПГТМД, ПГТ. 
116 са свободните места в останалите средни училища във Варна.

СОУ "Неофит Бозвели", ПГС "К.Фичето", ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", СОУ "Димчо Дебелянов" са обявили 174 незаети места за вечерна форма на обучение след завършен 8-ми клас. ПГТМД набира 27 ученика за задочно обучение. 

Попълването на незаетите места след трети етап на класиране ще се извършва до 29 юли, според определените ред и условия от директорите на училищата със свободни места, съобщават още от Регионалния инспекторат по образование в морската столица.

Днес+