Полетът от Лутън до Бургас е на авиокомпания Wizz Air

Полетът от Лутън до Бургас е на авиокомпания Wizz Air

Осигурен е безплатен автобус до Бургас, с който да бъдат извозени нашите съграждани, които ще кацнат тази вечер на "Летище Бургас" с полет от Лутън, Великобритания. По-голяма част от пътниците не са жители на нашата община, каза кметът на Бургас Димитър Николов след заседание на Общинския кризисен щаб. "Призовали сме летището да осигури дистанция при обработване на документите на пристигащите. На КПП-то ще бъдат вземани и данните на хората, които чакат свои близки, за да може да се реагира при евентуално разболяване на някой от пристигналите, каза още Николов.

"На всички пътници, които пристигат на летището с полети от държави с повишен риск от разпространението на корона вирус, а в Европа са много, им се мери температурата. Осъществява се граничен и здравен контрол. На всички ще бъдат връчени предписания за 14-дневна карантина. На тези пътници, които пристигат довечера и не са от Бургас предписанията ще бъдат изпратени до съответната Регионална здравна инспекция по местоживеене", каза д-р Георги Паздеров шеф на РЗИ Бургас.

"Има настроение срещу нашите сънародници, които се прибират сега от Великобритания и не разбирам, защо е така. Съвсем нормално е да искаш да се прибереш у дома. Недоумение обаче буди това, че 200 българи искат да излетят от Бургас за Лондон", каза още д-р Паздеров.

Полетът от "Летище Лутън" е на "Wizz Air" и се очаква тази вечер в 22.30 часа на "Летище Бургас". На борда му са българи, които искат да се приберат в родината си.