Движението ще се осъществява в платното от Бургас посока София

Движението ще се осъществява в платното от Бургас посока София

До 24-ти септември движението по Подбалканския път I-6 при входа на Бургас ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". За изграждане на мостово съоръжение при 493-ти км на първокласния път, част от строителството на северния обходен път на Бургас, ще бъде затворено платното за София. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

За улеснение на трафика са обособени обходни маршрути. Пътуващите за курортите на юг от Бургас могат да използват алтернативния маршрут: пътен възелл "Българово" – Камено – Братово – квартал "Горно Езерово" – път II-99 Бургас-Созопол.

За шофьорите, които ще пътуват на север от Бургас, алтернативният маршрут е по път III-6009 Миролюбово – Каблешково и след това по първокласния път I-9 Бургас-Варна.

Пътуващите от и за Бургас могат да използват отсечката Бургас – квартал "Долно Езерово" – "Лукойл" – автомагистрала "Тракия" и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.