Живко Табаков се обяви против въвеждането на зелена зона. Снимка Лина Главинова

Живко Табаков се обяви против въвеждането на зелена зона. Снимка Лина Главинова

От 1-и май до 30-и септември жителите и гостите на Бургас ще плащат за зелена зона. Тя се въвежда в Приморски парк и включва една от възловите пътни артерии там - "24-и Черноморски пехотен полк". Въвеждането на зоната ще засегне хората, които плажуват на Северния плаж. Те паркират автомобилите си на паркинга в близост до "Парк Езеро". Сега ще плащат за автомобилите се от понеделник до неделя в часовете от 11.00 до 20.00 часа.

Дебатите в Общинския съвет около предложението за въвеждането на зоната бяха разпалени. Опозицията в лицето на БСП се обяви против въвеждането. Срещу нея се изказа и Живко Табаков - съветник от коалиция "Реформаторски блок". "Не ни трябва въвеждането на зелена зона. Така реално хората ще плащат повече, за да плажуват в града. Ние трябва да развиваме туризма, а така ще отблъснем хората", коментира Табаков.

Въпреки гласовете "против", мнозинството в местния парламент прие докладната записка входирана от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Тя бе приета с 36 гласа "за", 7 "против" и 2 "въздържал се".