Това е поредният успешен проект на бургаската ПГЕЕ

Това е поредният успешен проект на бургаската ПГЕЕ

Повече от успешно приключи поредният проект по Еразъм в ПГЕЕ „К.Фотинов“ – Европейски визионери АГОРА.

Проектът беше за училищен обмен и работа по Европейски класни стаи на бъдещето, в партньорство с училища от Краков, Полша и Леняго, Италия.

В рамките на проекта се осъществиха три мобилности на участващите държави. Домакини бяха последователно България, Италия и Полша.

Чуваме мобилност, и първата асоциация на повечето от нас е пътуване. Да, пътува се. Виждат се нови градове и страни. Попива се от историята, културата, нравите, обичаите, кулинарията на всяка една от посетените страни. Да, посещават се училищата домакини и за всички това е ново, интересно, обогатяващо. Винаги има на какво да се възхити човек, и винаги има какво да пожелае да приложи на практика в собствената си страна и училище. Но истинският акцент в тези мобилности са контактите и новосъздадените приятелства. Приятелства, които започнаха с първата среща на партньорите в онлайн пространството, пред мониторите. Месеци по-късно това онлайн запознанство се пренесе на живо. Премина от плахо и срамежливо ръкостискане и представяне, до дълги и задушевни разговори. До обмяна на възприятия и младежки проблеми. До желание да се представи родният град в най-добрата светлина и да се покажат най-интересните места от него.

Официалната работа по заложената в проекта програма винаги се реализира на високо ниво. За това работят както учениците, така и техните ръководители. Но това, което остава в сърцата, спомените и запечатаните кадри е емоцията. Усмивките. Уловените мигове на близки отношения, разменени контакти и споделени дълги часове.

За нас от ПГЕЕ „К. Фотинов“ беше чест и удоволствие да бъдем част от партньорската мрежа на проект Европейските визионери.

А за учениците, осъществили мобилностите, проектът носи думата „приятелство“!

Тази публикация е финансирана от Европейски съюз чрез европейски средства по програма „Еразъм+“ и отговорност носи единствено Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ гр.Бургас.

Галерия