Манол Тодоров показа как може да се реши проблемът

Манол Тодоров показа как може да се реши проблемът

Пет опасни места за пресичане в Бургас бяха маркирани от представители на неправителствената организация "SOS - ПТП". "От много години се опитваме да прокараме тази идея на територията на община Бургас. В България имаше такава практика преди години, а в държави като Австралия и Нова Зеландия това е традиция. Можем да организираме срещи с родители, НПО-та, водачи, както и с представители на Пътна полиция, разполагащи с достатъчно статистика, които също да кажат къде има проблемни точки в града ни. Надявам се тази практика да бъде възприета в Бургас, независимо от изборните резултати на 27 октомври. Аз лично няма да се откажа това да се случи в бургаските училища и детски градини", каза Манол Тодоров, национален координатор на сдружение "SOS-ПТП" и кандидат за общински съветник от ДБГ.

Той допълни още, че опасните места за пешеходците в града са ясни за всички бургазлии. Пример за пешеходната пътека със силна концентрация на инциденти била тази на булевард "Никола Петков".

"За мен това е най-опасната пешеходна пътека в Бургас. Общината от години се опитва да намали рисковете за пешеходците с 3D пешеходни пътеки и други хрумвания, кои от кои по-неуспешни. Там на година има поне по 3 тежки катастрофи. Проблемът не е в пешеходната пътека, а във видимостта, и е време администрацията да вземе сериозни мерки", поясни Тодоров.

Като други невралгични точки, за които постоянно се умува, но така и не се намира най-адекватното решение, той посочи пешеходните пътеки на улица "Булаир", Лакомата спирка в комплекс "Меден рудник", на булевард "Тракия" в комплекс "П.Р. Славейков" (до СУ "Антон Страшимиров"), както и в комплекс "Изгрев". Именно там днес патрулираха и кандидатите за съветници на ДБГ. Според тях е нужно доброволци да помагат на деца и възрастни да пресекат в най-натоварените часове - сутрин и вечер.

Галерия