Дупките в участъка на Тракия между Бургас и Карнобат. Някои от тях вече са запълнени

Дупките в участъка на Тракия между Бургас и Карнобат. Някои от тях вече са запълнени

Част от автомагистрала "Тракия" ще бъде затворена за движение от утре, 2-ри февруари, до 25-ти март, заради ремонт. "Ще ремонтираме 40 км. от магистралата на два етапа. Ще бъде направена организация на движението, защото затваряме изцяло магистралата", каза пред журналисти в Бургас зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Първият етап обхваща 16 км. отсечка от пътен възел "Плодовитово" до пътен възел "Чирпан". Магистралата ще бъде затворена за движение в двете посоки от 168 до 184 километър.

Трафикът ще минава през обходни маршрути:

- в посока Бургас движението ще се отклонява на пътен възел "Плодовитово" по път III-666 до село Плодовитово и път II-66 Плодовитово - Чирпан, а на пътен възел "Чирпан - изток" ще се включва отново в автомагистрала "Тракия";

- в посока София автомобилите ще се отклоняват на пътен възел "Чирпан - изток" и ще преминават по път II-66 Чирпан - Плодовитово и по път III-666 от село Плодовитово ще се връщат отново на автомагистрала "Тракия" на пътен възел "Плодовитово";

- от автомагистрала "Марица" в посока Бургас автомобилите ще се качват на автомагистрала "Тракия" и при пътен възел "Плодовитово" ще се отклоняват по път III-666, на село Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел "Чирпан - Изток" се връщат на автомагистрала "Тракия" към Бургас.

"Вторият етап от ремонта включва 23,5 км. отсечка и тя трябва да е готова до Великден (празникът тази година е на 3-ти май б.а.)", каза министър Нанков.

Заради проливните дъждове и снегонавявания големи дупки "зейнаха" и на участъка от магистрала "Тракия" между Бургас и Карнобат. Някои от тях вече са закърпени.