Отборът на Созопол спечели три точки. Снимка ФК Созопол

Отборът на Созопол спечели три точки. Снимка ФК Созопол

Отборът на "Созопол" не допусна изненада и в този кръг, като спечели дербито от 10-ия кръг на Югоизточната Трета лига с 2:0 срещу тима на "Марица" Пловдив. На стадион "Арена Созопол", домакините бяха по-дейният тим, търсещ успеха и заслужено триумфираха с трите точки след края на мача. Силно представяне за целия отбор на домакините. Възпитаниците на Маги Димов се раздадоха и отново зарадваха вярната публика, дошла да подкрепя своите любимци. В рамките на три минути домакините стигнаха до победата. В отсъствието на Антонио Ласков, който пое посока Бангладеш, фланелката с номер 10 бе взета от Яни Николов. Силен мач за нервния вътрешен халф на домакините, а и в тази среща не му се размина, получавайки жълт картон. Силен мач и за Радослав Байчев, който и в тази среща остави диря след себе си. Бившият атакуващ състезател на "Бдин" - Видин и "Етър" - Велико Търново вкара фамозно попадение за пореден път, обирайки паяжините в сглобката на вратата, пазена от Илия Николов. След фантастичното изпълнение в 35-та минута и чудесния извеждащ пас на Кристиян Иванов, "Созопол" поведе с 2:0 на "Марица" - Пловдив. Две минути преди това бранителят Мурад Ибрахим откри резултата за "небесносините" облечени в бяло, след перфектна атака и неразбирателство в отбраната на гостите от Пловдив. В 33-та минута домакините откриха резултата, а Венцислав Гюзелев бе съборен от футболист на пиратите. След последвалия свободен удар и центрирането в наказателното поле на Радослав Байчев, гостите не изчистиха добре топката, а вратарят на "Марица" Илия Николов не се разбра с бранителите пред себе си. От това се възползва Мурад Ибрахим. Опитният бивш бранител на "Хебър" - Пазарджик с плътен изстрел по диагонал изпрати топката в далечния ляв ъгъл на Илия Николов, а Созопол вече водеше в резултата с 1:0. Байчев отбеляза подобни попадения и при визитите на "Атлетик" - Куклен от първия кръг, при успеха с 0:2 и преди няколко кръга, когато разочарова, само, че от по-далечно разстояние вратаря на "Черноморец" Мартин Теменлиев, а "Созопол" спечели с 1:2 в Бургас.

Гостите от Пловдив бяха като попарени. Никой не очакваше, че домакините може да поведат с два бързи гола. Пловдивчани започнаха по-предпазливо двубоя и не търсеха попадение на всяка цена. Връщаха кълбото към своя вратар, опитваха се да разиграват, както домакините обичат трайно да владеят топката в цялата среща. Възпитаниците на Борислав Караматев играха тактически, на приливи и отливи след първата третина, като имаха и своите шансове. Пиратите можеха да отбележат от няколкото свободни удари, а след почивката техен футболист излезе очи в очи с вратаря на Созопол Роман Васенев, който с чудесен рефлекс успя да опази и в този мач вратата си суха. "Созопол" отново не пресираше на всяка цена своя съперник, а изчакваше търпеливо атаките в средата на терена. Именно там халфовете на домакините бият съперника и почва играта на котка с мишка. "Созопол" можеше да си реши всичко в мача с трето попадение още преди почивката, а в началото на втората част, Кристиян Иванов нямаше късмет, след удар с глава, а топката срещна страничната греда. Главният рефер пък свири несъществуваща засада в ключов момент след почивката, а "Созопол" можеше да вкара трети гол и да си реши мача.

Промените в състава на "Созопол" бяха няколко. Опитният десен бранител на домакините Диян Лефтеров пропусна срещата заради травма в крака. Младият защитник Мариян Димитров игра в неговата зона, като се представи на ниво. Юношата на "Славия" Ангел Каракашев, който игра и при успеха в Смолян, отново започна в стартовите 11, а след почивката бе заменен от юношата на "Локомотив" - Пловдив Расим Сюлейман. Нападателят Борислав Хаджиев, който лекуваше травма в крака се завърна, появявайки се след почивката на мястото на Кристиян Иванов. Георги Георгиев пък беше третета смяна за домакните. Той замени Венцислав Гюзелев.

С тези си три точки "Созопол" продължава с невероятното си представяне, като записа 8-а победа в шампионата и има две равенства в актива си - 26 точки на върха.

В следващите три кръга от шампионата, на "Созопол" им престоят много тежки мачове - две поредни гостувания на Борислав Първомай и "Гигант" - Съединение и домакинство на "Розова долина" - Казанлък. Ако успеят възпитаниците на Маргарит Димов да запишат три победи, може да се считат за основен фаворит за спечелването на шампионата. Тази сряда пък, небесносините ще гостуват на ОФК "Несебър", в среща от турнира за Купата на АФЛ. Морското дерби най-вероятно ще се играе в Несебър или в Равда, а при успех "Созопол" ще приеме на своя стадион "Арена Созопол" "Черноморец" - Бургас, ако акулите отстранят ФК "Камено".