Винаги усмихната и откровена ще остане Лора в сърцата на всички. Снимки Архив Черноморие-бг

Винаги усмихната и откровена ще остане Лора в сърцата на всички. Снимки Архив Черноморие-бг

Отиде си бургаската художничка Лора Янева. Тя загуби битката с COVID-19 и напусна този свят на 36 години.

Талантлива, вечно усмихната, до болка откровена и истинска. Така ще я запомнят всички, които тя докосваше с изкуството и добрината си.

Лора бе един от доброволците към Община Бургас по време на извънредното положение миналата година  Всеки ден тя бе част от екипите, които разнасяха хранителни пакети на полицаите, които бяха на КПП-та на изходите на града, както и на пенсионери, които са в нужда. По този начин тя се чувстваше полезна в условията на извънредно положение, когато светът сякаш бе спрял.

"Невероятно е усещането да виждаш как природата се събужда. И така не усещам опасността, аз не се страхувам от корона вируса", споделя с усмивка пред "Черноморие" Лора Янева преди година. Тя обаче не спря с доброволчеството. Имаше енергия и желания да бъде полезна, не само на нуждаещи се, но и на най-малките. Лора от години се занимава с деца по време на нейните работилнички. Дори и в изолацията тя намери начин как да продължи. Отля десетки фигурки от гипс, които децата оцветиха. Изрисува лодките в градинката до Часовника за празника на Бургас. Имаше мечти, имаше планове...

Лора ще липсва!

Поклон пред паметта й!

Галерия