Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева. Снимки ТД Митница Бургас

Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева. Снимки ТД Митница Бургас

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 100 000 лева откриха  митническите служители на "Митнически пункт" - Лесово в дрехите и в лични вещи на шофьор на товарен автомобил.

На 20-ти октомври около 02:40 часа, на МП "Лесово" пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин с инициали Т.К. Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който в джобове в якето му са открити пакети с бижутерийни изделия от жълт метал. Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и сред негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки. Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД "Митница Бургас", което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Т.К.

Галерия