Контрабандната стока е иззета. Снимка Пресцентъра агенция Митници

Контрабандната стока е иззета. Снимка Пресцентъра агенция Митници

2000 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки са конфискувани от митническите и гранични служители на ГКПП - Лесово. Парфюмите са иззети при разкрити 6 опита за нелегален внос от Турция, при извършените проверки през последните десет дни. Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците, а в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани официалните  правопритежатели на съответните търговски марки.
471 от иззетите контрабандни парфюми са открити в багажното отделение на "Фолксваген Транспортер" с молдовска регистрация. Автомобилът е пристигнал на ГКПП Лесово на 9-и октомври 2017 г. на трасе "Входящи леки автомобили". Шофьорът и пътниците са обявили, че не внасят нищо за деклариране. По искане от Гранична полиция е извършена съвместна проверка от митническите и гранични служители, при която в багажното отделение са открити парфюмите, носещи лога на 16 световноизвестни търговски марки, между които "Armani", "Lancome", "Dior", "Chanel", "Boss", "Paco Rabanne" и др. Установено е, че недекларираните парфюми в опаковки от 50 до 100 ml са собственост на шофьора- молдовски гражданин.
Още 390 недекларирани парфюма с лога на 21 световни търговски марки са иззети при митническа проверка на друг лек автомобил с молдовска регистрация, който е влизал в страната от Турция на 8 октомври 2017 г. Автомобилът е селектиран от митническите служители за щателна митническа проверка и парфюмите са открити в багажника на колата под лични вещи. Същия ден, при съвместна проверка на митническите и гранични служители на ГКПП - Лесово са иззети и 115 недекларирани парфюма от микробус, управляван от молдовски гражданин.
Още  436 недекларирани парфюма с лога на световни марки са открити от митническите служители на ГКПП - Лесово в кабината на товарен камион, управляван от турски гражданин, при митническа проверка на превозното средство и товара с рентгенова апаратура. При други две съвместни проверки на митническите и гранични служители са иззети 390 контрабандни парфюма от лек автомобил с молдовска регистрация  и 198 парфюма от микробус с украинска регистрация.