Отец Стоян Василев освети параклиса. Снимки Община Царево

Отец Стоян Василев освети параклиса. Снимки Община Царево

Обреден дом "Свети Архангел Михаил" бе открит навръх днешния празник Събор на свети архангел Михаил в Гробищния парк в Царево. Той бе осветен от отец Стоян Василев. На събитието присъстваха кметът на Община Царево Марин Киров, инж. Георги Лапчев - кмет с мандат 2011 г. - 2023 г., Таня Янчева - председател на Общински съвет - Царево, Георги Стоянов - зам.- кмет на общината, Мария Конярова -  секретар на община Царево, Владислав Сергиев и служители на общинска администрация Царево.

"Благодаря на отец Стоян за това, че от началото ни помага в това наше дело. Благодаря на всички колеги, които са тук, но и на тези, с които сме работили по този проект. Защото искрено вярвам, че ние сме длъжни да се грижим не само за населените места, за хората, но имаме и имаме огромен дълг към нашите близки, които са починали. Дължим добро отношение, както на живите, така и на мъртвите. Защо откриваме параклис в гробищния парк – това е израз на нашата силна вяра, че ние като земни, като християни, дължим почит на нашите близки. Тук ще могат да се извършват поклонения и помени", каза кметът Марин Киров.

Подобни параклиси ще има в село Лозенец и град Ахтопол. Ще бъдат положени усилия за облагородяване на всички гробищни паркове в общината.

Галерия