Младежкият гвардейски духов оркестър при ПГЕЕ Константин Фотинов в Бургас участва в церемонията. Снимки Лина Главинова

Младежкият гвардейски духов оркестър при ПГЕЕ Константин Фотинов в Бургас участва в церемонията. Снимки Лина Главинова

Паметна плоча на полковник Георги Г. Генчев бе открита в Бургас. Събитието е част от тържествата посветени на 130 години от създаването на "24 Черноморски пехотен полк". Плочата е монтирана на фасадата на сграда на улица "Петко Каравелов" №22 в града. В церемонията по официалното й откриване участие взе Младежкият гвардейски духов оркестър при ПГЕЕ "Константин Фотинов" в Бургас.

Тържествата продължават от 16:30 часа днес, 7-ми май, във Военен клуб - Бургас, където ще бъде открита изложба на документи и книги, свързани с историята на полка. В 17:00 часа ще бъдат връчени наградите на победителите в националния конкурс "На мира в света". В церемонията ще участват представители на художествените състави от Военен клуб - Бургас. В 18:00 часа започва церемонията по поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник.

На 8 май, сряда, програмата продължава с изпълнения на Представителния духов оркестър на военноморските сили от Варна. Събитието е от 10:00 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий". В 10:15 часа ще започне военен ритуал, по време на който ще бъде посрещнато знамето на "24-ти пехотен Черноморски полк". След церемонията представителните военни части ще се отправят с тържествен марш към паметника на загиналите във войните от "24-ти Черноморски полк". В 11:15 часа шествието ще продължи от щаба на полка към параклиса "Св. Георги Победоносец" в Морската градина, където ще бъде отслужен молебен.

От 12:30 часа Представителният духов оркестър ще изнесе концерт при Часовника.

Организатори на честванията са Военен клуб - Бургас, Инициативен комитет и Община Бургас.

Галерия