Работата по изясняване на случаите продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Работата по изясняване на случаите продължава. Снимка Архив Черноморие-БГ

Труд на мъж с татуировка "Котва" и надпис "SOS" на дясната ръка над китка е намерен около 04.25 часа тази сутрин до пост №1 на Северния бургаски плаж, между дискотека "Сакса Бийч" и дискотека "Феймъс", съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. При извършения първоначален оглед е установено, че тялото е на мъж с неустановена самоличност на видима възраст между 50 – 55 години, среден на ръст, с нормално телосложение, с бяла брада оформена, като катинарче, бяла коса и челно оплешивяване. Трупът е бил гол, със запретната до раменете карирана риза с къс ръкав на каре. На лявата ръка над китката има татуировка, изобразяваща рицар. При огледа видими следи от насилие по трупа не са установени. Вероятно същият е починал вследствие удавяне. Тялото на мъжа е транспортирано в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас за аутопсия. 

Труп на мъж е намерен на 10-и август пост № 6 на плаж "Слънчев бряг - юг". Извършен е първоначален оглед, като данни за насилствена смърт не са открити. Тялото е на мъж с неустановена самоличност, на видима възраст 50 – 60 години, с височина 170 см., бяла кожа, облечен с тъмен бански, със светла къса коса, без видими белези от наранявания, няма татуировки и отличителни белези. Вероятна причина за смъртта е удавяне. Тялото е откарано за аутопсия.

Същият ден около 20.00 часа е получен сигнал в полицията в Приморско, че в морето на плаж "ММЦ" се дави младеж. Своевременно отзовалите са на сигнала полицаи констатирали, че около 19.50 часа в морето влязъл да плува 24-годишния С.Б., молдовски турист, пристигнал в България на 31-ви юли. Приятелите му забелязали, че се дави, но докато се организират да му помогнал, той изчезнал от очите им. Около 20.50 часа на около два метра във водата, полицаите забелязвали мъжко тяло, което обачe от силното вълнение и течение отново било издърпано навътре в морето. На 12-ти август около 08.00 часа тялото на С.Б. е открито и транспортирано за аутопсия в болницата в Бургас.

На 11-ти август към 18.10 часа е станал инцидент в близост до пост № 4 на Южния плаж в Приморско, при който в морето се удавил 27-годишния П.Н. от Пловдив. Констатирано е, че при бурно море, водните спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им. Успяли да извадят единия мъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Установено е, че спасен е 27-годишния Ц.Н. от Пловдив, а брат му – близнак П.Н. е завлечен от бурното море, което около 19.35 часа изхвърлило тялото му на около 300-400 м. от мястото, където влязъл да плува. Трупът на П.Н. е изпратен за аутопсия.