Фесстивалът ще се проведе за четвърта поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Фесстивалът ще се проведе за четвърта поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Началото на фестивала ще бъде дадено на 19 юли. Събитието ще бъде открито с дебютна изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев, чиито творби се отличават с изключителна естетика и отдаденост към морето.

Едно от най-чаканите летни събития безспорно е "Burgas international Film Festival". За четвърта поредна година инициативата ще преобрази Бургас в международна културна сцена. Фестивалният дух ни завладява отсега и нямаме търпение да се отдадем на киновечерите, изпълнени с вълнуващи прожекции.

В четвъртото издание на BIFF, наред с Черноморската секция, за пръв път ще бъдат включени и филми от световната кино сцена.

Фестивалът ще се проведе на познатите бургаски локации - открита сцена "Охлюва" и културен център "Морско казино", където зрителите ще имат възможност да се запознаят с гостите на фестивала и да участват в специално предвидените за целта дискусии.

Сред артистите, потвърдили своето участие, са Му Тунч (Турция ), Бани Кошнуди (Франция), Вики Река Киш ( Унгария), Шериф Ел Бендари (Египет), Илкер Савашкурт (Турция), Ирена Даскалова (България) и др.

Съвсем скоро ще бъде обявена и съпътстващата програма на фестивала, включваща мастър класове и уъркшопи с водещи имена от международното кино. 

Кино събитието "Burgas international Film Festival" се организира в партньорство с Община Бургас и с медийната подкрепа на сайт Черноморие-бг.