Австрийските сирена са подходящи за всякакъв повод. Снимки Десислава Георгиева

Австрийските сирена са подходящи за всякакъв повод. Снимки Десислава Георгиева

Вече и в Бургас може да откриете и опитате малко познания вкус на австрийските сирена. Млякото, с което се правят тези сирена, е от малки ферми, в които се отглеждат от 17 до 19 крави. Многообразието на подправки и треви прави млякото единствено по рода си. Ако опознаете отличния вкус на сиренето "Ländle" ще знаете, че то е направено от най-доброто алпийско мляко.

Сиренето "Ländle Weinkase" е произведено от най-доброто прясно алпийско мляко. То се произвежда и отлежава по традиционен начин. По време на около 3-месечния период на зреене то отлежава в червено вино два пъти седмично. Затова има тъмночервена, почти черна естествена кора. Сиренето се отличава с леко сладка и плодова, хармонична нотка и впечатлява със съблазнителното си усещане, което оставя на финала. То се характеризира с мека консистенция и придобива своя неповторим характер от аромати на кисело мляко, сушени плодове и нотка малц. 100% натурално, от краве мляко.

Сиренето "Laendle Klostertaler" се произвежда се от най-доброто прясно алпийско мляко и се прави по традиционен, занаятчийски начин. То зрее 7 месеца, като за това време разгръща елегантния си вкус. Сиренето съчетава плодови аромати като ананас и маракуя с малц и тъмен карамел. То има плътна, влажна и кремообразна текстура. 100% натурално от краве мляко.

С 2 награди през 2022 година е потвърдено най-високото качество на сиренето "Ländle Weinkäse" и "Ländle Arlberger", които печелят точки във всичките 3 категории полутвърди сирена на "Käsekaiser Gala" в град Линц, Австрия.

Това е отлична оценка на постигнатото от производителя и високото качество на млякото, от което е произведено сиренето "Ländle". Сиренето е от напълно натурално прясно, алпийско мляко, без ГМО. Грижите за него по време на периода му на зреене се полагат по традиционен, занаятчийски начин.

Тези сирена се комбинират чудесно с австрийското пенливо безалкохолно вино.

Австрийските висококачествени сирена и вино могат да бъдат купени в магазинната мрежа в Бургас.