Наградите бяха връчени на специална церемония. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Наградите бяха връчени на специална церемония. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Авторите на най-добрите снимки във фотоконкурса „Открий природата и я пази“ на Факултета по природни науки в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас бяха отличени на тържествена церемония. Ректорът на най-големия бургаски ВУЗ проф. Магдалена Миткова поздрави лично участниците, а наградите бяха осигурени от Студентския съвет.

Организаторите инициираха конкурса с цел да отправят послание към всички, не само да виждат красотата на прекрасната българска природа, но и да съхраняват нейната уникалност, цялост и чистота.

Първата награда беше присъдена на Надежда Димитрова от специалност „Химия на козметичните и повърхностно активни вещества“ за снимка на устието на река Ропотамо.

„Когато стъпих там за първи път и останах буквално без думи ! Открих всичко от което имам нужда - прекрасна природа,спокойствие , мир и тишина !“, казва победителката.  

Втората награда отиде при Деница Петрова от специалност „Екология и опазване на околната среда“, а третата при Хабибе Ахмед от специалност „Химия“.

Вотът на публиката във Фейсбук е за Гергана Байчева от специалност „Екология и опазване на околната среда“.

На церемонията присъстваха и преподаватели от Факултета по природни науки, част от които също бяха изпратили фотографии за участие. 

Доц. Жечка Михайлова (декан на факултета) връчи и плакет на първия защитил докторант по специалност "Екология и опазване на околната среда", след акредитиране на две докторски програми по "Неорганична химия" и "Екология и опазване на околната среда".

Галерия