Не малка част от украинците останаха в бази по нашето Черноморие след 31-ви май. Снимка Архив Черноморие-бг

Не малка част от украинците останаха в бази по нашето Черноморие след 31-ви май. Снимка Архив Черноморие-бг

Министерският съвет прие решение на Министерския съвет за одобряване на помощ на кандидатите по "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България" и постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 г. за авансово финансиране на разходи по "Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България", приета с решение № 317 от 2022 г. на Министерския съвет.

По второто поред плащане по програмата, обхващащо периода от 1 - 31 юли, са верифицирани 435 323 броя нощувки на стойност 4 756 200,00 лева без ДДС или 5 159 762,70 лева с включен ДДС.

Изпълнението на програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на програмата регистър за местата за подслон, Единната система за туристическа информация и Системата за управление на национални инвестиции и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция "Миграция" и Главна дирекция "Гранична полиция" при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.