Яслите и градините имат готовност да отворят на 14-ти декември. Снимка Архив

Яслите и градините имат готовност да отворят на 14-ти декември. Снимка Архив

Отварят яслите и градините на 14-ти декември, ако броят на новите регистрирани случаи не е много висок и ситуацията в страната с общата заболеваемост е стабилизирана, научи "Черноморие". От Министерството на здравеопазването са изпратили писма до общините в страната. В тях се дават насоки да се питат родителите склонни ли са да пуснат децата си на градина, ако бъдат отворени на 14-ти декември.

Яслите и градините бяха затворени от 30-ти ноември със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Това са част от противоепидемичните мерки, които са в сила от 23.30 часа на 27-ми ноември до 21-ви декември.

В яслите и градините в Бургас вече са направили анкета. В нея директорите питат родителите дали са склонни да пуснат децата си на градина в периода от 14-ти до 18-ти декември, от 21-ви до 23-ти декември и от 29-ти до 31-ви декември.

"20% от родителите, които вече са попълнили анкетата са изразили желание децата им да се върнат в градината, ако тя бъде оттворена на 14-ти декември", каза за "Черноморие" Веселина Таралова - началник отдел "Образование" в Община Бургас.

Анкетата е качена във фейсбук страниците на яслите и градините и може да бъде попълнена до 6-ти декември.

Галерия