Стефан Колев (вторият отдясно наляво) бе част от делегацията ни в Марсилия. Снимки БФУ

Стефан Колев (вторият отдясно наляво) бе част от делегацията ни в Марсилия. Снимки БФУ

С пълен комплект медали се завърша българският отбор Средиземноморския шампионат по ушу, който се проведе в Марсилия, Франция. Страната ни бе представена от световния шампион по ушу Петър Драгоев и многократно отличаваната на състезания по ушу Десислава Холодна. Нашите състезатели спечелиха един златен медал, два сребърни и три бронзови медала.

Световния шампион Петър Драгоев стана сребърен медалист в оспорвана борба с още 20 състезатели. Десислава Холодна взе златото в една от дисциплините.

Председателя на Българската федерация по ушу Стефан Колев, който е водач на българската делегация, заяви, че Средиземноморската купа ще бъде проведена в България в някоя от следващите години.

Стефан Колев съобщи също и новината, че Българсия печели домакинството на детските средиземноморски игри по ушу през 2022 г. С единодушие всички 17 държави членки на Средиземноморския съюз към Световната федерация по ушу гласуваха доверие на Българската федерация по ушу за провеждането на детския шампионат. Тепърва предстоят дискусии в кой български град ще се проведе престижното състезание.

По време на форума стана ясно още, че Българската федерация по ушу ще играе водеща роля в създаването на Световна Сан-да лига и вероятно ще домакинства в първото им състезание.

Галерия