DSC_6060

DSC_6060

Палят морето на 1-ви юни в Царево с концерт на деца от Царево и детски панаир, спортни игри "Мама, татко и аз", театър-спектакъл "Фолклорна магия" и изненадата за всички малки и големи, жители и гости – "Запалване" на морето. "Запалването" ще се състои на морска сцена от 21:00 часа.

Във втория ден от фестивала гостите и жителите ще имат възможността да надникнат в приказният свят на гоблените. Местни гобленари представят своите творби в музея на Царево. Вечерта на втори юни на площада в град Царево спектакъл ще представи танцов клуб "Съншайнс", а непосредствено преди това жителите на града ще могат да се насладят на друга изложба - "Български черноморски фарове" с фотографии от Здравко Василев (победител в първия "Биг брадър" риалити формат, Стоян Чайков и Ивелин Иванов), която ще бъде експонирана на площада в морския град.

Финалната вечер на събитието, на 3 юни, е посветена на големия нестинарски празник в с. Българи. Кулминацията на фестивала са нестинарските игри, които всяка година спират дъха на присъстващите. Преди това, през деня, ще се състоят отворени врати на посетителски/туристически информационен център "Пътят на нестинарството" и прожекции на първият български 3D документален филм "Стъпки в огъня". Първият български документален филм в 3D ще ви направи съпричастни на един от най-българските обичаи - нестинарството, идващо от малкото село Българи, разположено в полите на Странджа планина.