Прожекциите са в четири последователни дни

Прожекциите са в четири последователни дни

Четири интригуващи заглавия от съвременното японско кино ще бъдат представени в последната седмица на инициативата "Кино под звездите" от 7-ми до 10-ти септември. Прожекциите ще бъдат излъчени на открита сцена "Охлюва" от 20.30 часа. Инициативата се реализира от Община Бургас в партньорство с Посолството на Япония в България и Японската фондация.

7 септември (понеделник) 20:30 ч. - "Мястото на художника Мори" (Реж.: Шуичи Окита, 2018 г., 99 мин.)

Лентата показва дом, пълен с цъфтяща растителност и малки животинки, които служат като вдъхновение за картините на твореца в последните години от живота му.

8 септември (вторник) 20:30 ч. - "Съдба: Приказка за Камакура" (Реж.: Такаши Ямазаки, 2017 г., 129 мин.)

Младата Акико заживява със съпруга си в столицата Камакура, където редом с хората живеят фантастични създания. Един ден Акико се сблъсква с ново приключение, когато духът ѝ е отвлечен в подземния свят.

 9 септември (сряда) 20:30 ч. - "Тръпка" (Реж.: Акико Ооку, 2017 г., 117 мин.)

Младата Йошика е раздвоена в любовните си трепети към своя колега от работа и детската си любов от училище.  Йошика е изправена пред дилема, разкъсана между своите идеали и реалния свят.

10 септември (четвъртък) 20:30 ч. - "Летящата гума" (Реж.: Кацухиде Мотоки, 2018 г., 120 мин.)

Г-н Акамацу е президент на транспортна компания, чийто камион се чупи и предизвиква ужасен инцидент. След като производителите на камиона не помагат с откриването на причината за злополуката, Акамацу поема разследването в свои ръце и разкрива ужасна тайна.