С поставяне на венци бе почетена паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Снимки ОД на МВР

С поставяне на венци бе почетена паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Снимки ОД на МВР

Парад на пожарна и спасителна техника ще мине по възлови бургаски улици. Това е едно от събитието, включени в програмата на започналата днес Седмица на пожарната безопасност. Първите събития, които стартираха проявите са Ден на отворените врата с възможност за посещение на музейната експозиция в сградата на Първа РСПБЗН - Бургас, както и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите огнеборци. Сградата на Първа РСПБЗН – Бургас може да се посети и утре, 13-ти септември, в часовия пояс от 10.00 до 12.00 ч.

Също утре служителите от Първа РСПБЗН – Бургас ще се включат в турнир по плажен волейбол на Северния бургаски плаж.

Особено атрактивен ще е парада на пожарната и спасителна техника в Бургас, който ще стартира в 16.00 часа на 13-ти септември от сградата на РДПБЗН – Бургас е ще премине по маршрут: улица "Уилям Гладстон" - улица "Сливница" - улица "Христо Ботев" - улица "Цар Петър" - булевард "Иван Вазов" - улица "Булаир" - булевард "Демокрация" - улица "24-ти Черноморски пехотен полк" - улица "Адам Мицкевич" - булевард "Демокрация" - булевард "Сан Стефано" - улица "Христо Ботев" - улица "Цар Петър" - булевард "Иван Вазов" - улица "Уилям Гладстон" - РДПБЗН-Бургас.

На 14-ти септември - професионалният празник на служителите на ГДПБЗН – МВР от 11.00 часа ще бъде извършен тържествен водосвет за здраве на бургаските огнеборци, награждаване на отличените служители от РДПБЗН – Бургас, както и отличените в конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата".

В първия учебен ден – 15-ти септември, както за учениците, така и за техните родители, от 18.00 до 20.00 ч. пред Пантеона в Бургас ще се проведе изложение на пожарна и спасителна техника, демонстрации на пълнене на мишени от млади огнеборци, работа с пожарогасител и бойно разгръщане от мотопомпа.

От днас до 18-ти септември в сградата на Първа РСПБЗН - Бургас е експонирана тематична изложба с детски рисунки от възпитаници на различни детски градини.

Галерия