Двата отбора са лидери за възрастта си

Двата отбора са лидери за възрастта си

Най-силните отбори в държавното първенство по водна топка във възраст момчета до 11 г. изиграха дерби мач на басейн - "Парк Арена ОЗК". Един срещу друг сили мериха бургаският "Черноморец" и варненският "Черно море", които в бъдеще ще са с решаваща роля в разпределението на медалите и класирането в първенството на България за родените след 2007 г. състезатели.

Двата отбора са лидери за възрастта си. След приключването на есенно-зимния период предстоят финали в държавните първенства.

Морското дерби беше второто състезание по водна топка, което се провежда на новия басейн красавец. Както е известно уникалното спортно съоръжение беше открито с домакинство на квалификациите за европейското първенство за юноши до 19 г. само преди месец.

Сега възможност да усетят невероятната атмосфера и да се насладят на отличните условия, които предоставя плувното съоръжение, имаха най-малките ватерполисти.

Преди началото на срещата пред публиката бяха тържествено представени всички играчи от двата отбора. Те бяха приветствани от председателя и главен треньор на "Черноморец" Петър Йонов. Наставник на малките "акули" е Светозар Владков.

"Влагайте сърце, ум в играта. Тренирайте усърдно, за да постигате успехи. Лесно е да преследваш първия в класирането, но е трудно да удържиш лидерството и да си винаги първи. Бъдете здрави и се учете в училище, защото бъдещето е във вашите ръце, сърце и тяло", каза в обръщението си към състезателите Петър Йонов, който призова родителите да подкрепят децата си.

В духа на феърплея малчуганите изиграха една много полезна проверка. Отборът на "Черно море" беше воден от треньора Григор Христов, който, заедно с пристигналите родители от Варна, останаха очаровани и не скриха възхищението си от новото спортно бижу на Бургас.

На трибуните присъстваха и случайни посетители. Привлечени от сигнала на реферската свирка те изгледаха мача и бяха спечелени от спорта водна топка.

Благодарение на подвижната платформа, с която разполага басейнът и която позволява разделянето на водното пространство, по време на мача се провеждаха тренировки по плуване.

Съдии на мача бяха Георги Балабанов и Румяна Евстатиева.

Този уикенд на столичния басейн "Диана" ще бъде излъчен шампионът за възраст юноши старша възраст. Мачовете от суперфинала са на 9 и 10 юни. В топ 4 на България са съставите на "Черноморец", "Локомотив НН", "Аква Спорт" и КПС "Варна".