Останалите отдели на библиотеката работят при спазване на всички противоепидемични мерки. Снимката е илюстративна

Останалите отдели на библиотеката работят при спазване на всички противоепидемични мерки. Снимката е илюстративна

Първи случаи на COVID-19 са регистрирани в Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Двамата служители работят в сградата на улица "Шар планина" №18, където се намират научните читални, отдел "Краезнание", отдел "Методичен" и обучителния център. Новината е съобщена с пост на страницата на библиотеката в социалната мрежа.

След първия положителен случай, който е констатиран на 4-ти ноември, библиотечните служители, които са били в близък контакт със заразения си колега са били поставени под карантина. Достъпът на външни лица до сградата на улица "Шар планина" е забранен. Периодът, през който отделите ще останат затворени за читатели ще продължи, след като преди броени дни е установен втори положителен случай на заразен с инфекцията библиотекар.

Помещенията в сграда на улица "Шар планина" ще бъдат дезинфекцирани.

Другите отдели на библиотеката - Заемната за възрастни на улица "Алеко Богориди" №31, отдел "Изкуство", общообразователна читалня "Петя Дубарова" и Ресурсен център "Гьоте" на улица "Булаир" №10, както и Детски отдел в комплекс "Изгрев" работят с читатели при спазване на всички противоепидемични мерки.