Спортният уикенд в Царево ще се проведе от 12-ти до 14-ти юли

Спортният уикенд в Царево ще се проведе от 12-ти до 14-ти юли

Първият плувен маратон в Царево очаква своите участници. Спортният уикенд в морския град ще се проведе от 12-ти до 14-ти юли. Организаторите са подготвили плувен маратон, бягане (под егидата на 5kmrun), турнир по плажен волейбол, велообиколка на региона, зумба парти на плажа, аква зумба, каланетика, йога за деца и възрастни, турнир по мини голф и активности в адвенчър парк!

Сред коронните събития в програмата безспорно ще бъде първото издание на плувния маратон, което ще се проведе на 13 юли 2024 г., събота! За да придобие събитието истински цялостен облик, организаторите са подготвили страхотна изненада – в  навечерието на плувния маратон – 12 юли, петък от 20:30 ч. на Морска сцена, Царево Ви очаква прожекция на новия филм за подвига на плувецът Цанко Цанков във водите на Тихия океан и преплуването на Протока Кук – един от седемте най-трудни плувни маратона в света, част от веригата Ocean7. Филмът "Шампионът на Тихия океан" е истинско доказателство за силата на българския дух, волята и желанието за победа! Непосредствено преди прожекцията, от 19:30 ч. пък децата на Царево от клубовете по карате и зумба ще направят демонстрация на своите умения.

Събота сутринта е отредена на плувците – сборния пункт на Плувния маратон ще започне в 7:30 ч. до кораб Робинзон на Пристанище „Мичурин". Там състезателите ще преминат инструктаж, преглед на здравословното състояние и регистрация. Час по-късно, в 8:30, кораб Робинзон ще отплава към точката на старта. Плуването ще бъде в права линия към брега, а финалът – на плаж Понтона. Медали очакват всички преплували дистанцията, а за първите трима мъже и жени е предвиден награден фонд. Парични награди очакват и най-младия и най-възрастен участник, както и най-добре представилия се плувец от община Царево!

Галерия