Децата от бургаското училище зарадваха възрастните хора в Средец. Снимка ОУ Найден Геров

Децата от бургаското училище зарадваха възрастните хора в Средец. Снимка ОУ Найден Геров

Учителите на първите класове в бургаското ОУ "Найден Геров" инициираха кампания за подпомагане на възрастните хора от социалния дом "Бялата лястовица" в град Средец. В него постоянно живеят хора от 75 до 95-годишна възраст, хранят се от социален патронаж, но провеждат трудотерапия - изработват коледна украса, приготвят баници, кексове, мъфини. Сами се грижат за градинките около дома и живеят задружно.

Целта на учителите е да поддържат и възпитават в най-малките ученици уважение към възрастните хора, както и да учат подрастващите на съпричастност и взаимопомощ.

Учениците и техните родители събраха продукти - брашно, захар, какао, сметана за крем, масло, олио, както и  форми за кекс, формички за сладки и мъфини. Началото на инициативата бе дадена на 13-ти декември и приключи на 21-ви декември. Продуктите бяха сортирани и предоставени на социалната институция.

Учениците, увлечени от каузата на своите учители и родители, изработиха красиви поздравителни коледни картички с пожелания за здраве и щастие, за спокойни дни.

Класните ръководители отправят огромни благодарности на всички родители, които в тези трудни времена отделиха от залъка си и го споделиха с тези хора!